menubutton
trigger

 

Toxic is een fetish dancefeest met een verplichte dresscode: Lak, Leer, Latex, Niets Meer, Niets Minder! De feestganger beseft dus (hopelijk0 dat de dresscode een belangrijk onderdeel van het feest is. Niet voldoen aan de dresscode betekent géén toegang tot het feest!

 

Let hier dus op. Je erotisch kleden is dus niet een garantie dat je voldoet aan de dresscode van Toxic. Er geweldig sexy uitzien in je stoffen lingerie betekent nog steeds dat je niet toegelaten wordt.

 

Simpel toch, zou je denken? Toch roept het bij veel van onze bezoekers vragen op. Allereerst, waarom moet die dresscode zo streng zijn? Als je een bijzondere sfeer wilt creëren zoals bij Toxic , dan kan dat alleen als je met gelijkgestemden bent, die aandacht aan hun outfit besteed hebben en die allemaal hetzelfde feestje komen vieren.

 

Wij vinden het ontzettend belangrijk dat mensen mooi gekleed zijn. Bij Toxic zie je dan ook de meest bijzondere creaties. Less is more geldt dus zeker niet bij Toxic. Naakt valt zeker niet binnen de dresscode en blote borsten zien wij ook het liefst versierd. Kettinkjes en riempjes vinden we prachtig, maar je outfit moet uit iets meer bestaan dan alleen dat.

 

Hier vind je alle informatie m.b.t. de dresscode regels die gelden bij Toxic.

 

Of je voldoet aan de dresscode bepaalt bij Toxic de Doorbitch. Zij beoordeelt of jouw outfit conform de richtlijnen van het feest is. Het passeren van de kaartcontrole zegt niets over het feest of de Doorbitch je door gaat laten. De Doorbitch staat immers na de kaartcontrole. Zij is de poortwachter tussen de omkledende en de feestende gasten.

 

Wat sowieso buiten de Toxic dresscode valt is stoffen kleding; wetlook, gaas, kant, stoffen lingerie, riemenpakjes, kettingpakjes, stoffen pikante jurkjes, combat kleding, burlesque, stoffen smoking, parenclub boxershorts e.d.

 

Mag een randje stof dan helemaal niet? Hou de stelregel aan dat je outfit 90% uit lak, leer of latex is, een randje kant mag dus best, netpanty’s en fishnet pakken (zonder mouwen) onder je fetish outfit zijn toegestaan.

 

 

Hoe herken ik wetlook??

 

Het is een glanzende synthetische stof. Je kan het goed oprekken, het sluit vaak goed aan.

Lycra is ook zo een soort gelijke gladde glanzende stof, deze stoffen zijn uitgesloten van de dresscode.

 

 

Wat is lak??

 

Lak kleding is een uiterst glimmende laag die op een stoffen kledingstuk zit. Je ziet de stof dus niet (zit aan de binnenkant op je huid). Nog een kenmerk van lak is dat het bijna niet rekt. Bij veel kracht op je lakoutfit scheurt de laklaag. De laklaag moet fris ogen en mag niet ingescheurd, krakerig of brokkelig zijn.

 

 

Wat is leer??

 

Leer is een bewerkte huid van een dier waardoor deze beschikt wordt om te verwerken tot bijvoorbeeld kleding. Echt leer is een natuur product. Daarnaast is imitatie leer toegestaan. Vaak wordt dit PU-leer genoemd. De essentiële voorwaarde is echter dat het “niet van echt te onderscheiden is”. Het moet het gevoel en uitstraling van hebben van echt leer.

 

 

 

Wat is latex??

 

Latex is een natuurlijke rubber (van de rubberboom), lijkt in niets op stof, is zeer elastisch en op de juiste manier behandeld glimt het enorm. Qua materiaal is het vergelijkbaar met de binnenband van je fiets. (Indien je voor het eerst, zonder glijmiddel, eenvoudig je glimmende catsuit aantrekt, dat ook nog eens overal perfect aansluitend op je huid zit… dan weet je welhaast zeker dat het géén latex is).

 

 

Wat is datex??

 

Datex is een rubberlaag (buitenkant) op stof (op je huid). Het lijkt op latex, alleen glimt het veel minder. Voor mensen die het contact van latex op de huid niet prettig vind, is dit een alternatief.

 

 

Wat is neopreen??

 

Neopreen is een synthetisch rubber. Kort door de bocht ken je het waarschijnlijk van surf- of zwempak. Zo klinkt het natuurlijk niet spannend, maar ook hier zijn zeer sexy outfits van te maken.

 

 

Wat zijn veren creaties??

 

Veren komen natuurlijk van een vogel. Ongetwijfeld heb je imitatieveren. Tegenwoordig heb je veren in allerlei kleuren en grootte. Als je veren op stof draagt dan is het belangrijk dat de stof volledig bedekt wordt door veren. Veren mogen in alle combinaties met lak, leer of latex.

 

 

Richtlijnen body paint, body art, bondage art, riemenpakjes, ketting pakjes, topless outfits, schoenen.

 

De bovenstaande vormen zijn uitsluitend toegestaan in combinatie met een fetish outfit, (lak, leer, latex) waarbij geldt dat de borsten, van de dames, bedekt zijn, al dan niet met bodypaint, stickers of ketting. Bij body art dienen lijnen en mozaïeken van tape een artistieke creatie te creëren. Bij minimale outfits geldt de regel voor iedereen dat de edele delen volledig bedekt zijn (hier zijn geen uitzonderingen in). De enige regel m.b.t. schoenen is dat je ze aan moet en bij je outfit passen. Hiervoor geldt geen materiaal plicht.

 

 

Zijn er twijfelgevallen??

 

Tegenwoordig zijn er veel afgeleide stoffen van lak, leer en latex in omloop. Voorbeelden zijn allerlei kwaliteiten, bijvoorbeeld imitatieleer (zie boven). De afgeleide stoffen blijven onderdeel van discussie.

 

Het is aan de Doorbitch of de afgeleide stoffen in voldoende mate het fetish karakter benadrukken. Ons advies is, om zonder meer toegang tot Toxic te krijgen “draag alleen lak, leer, latex” in combinatie met riemenpakjes, ketting accessoires, veren, kousen, handschoenen van stof.

 

Besef dus heel goed dat als je zelf de randen van de dresscode opzoekt je een oordeel kunt krijgen dat je niet toegelaten wordt. Het kan zelfs zo zijn dat je eerst wel langs de Doorbitch komt (op het drukste moment) en de tweede keer niet! En dat is geen kwestie van pech hebben. Je bent dus al die tijd onderdeel geweest van een fetish feest waar jouw outfit afbreuk aan heeft gedaan!

 

 

 

Advies:

 

Koop je outfit bij een gerenommeerde fetish winkel / webshop. Let op bij online shoppen en bij het lenen van kleding dat de materiaal keuze de juiste is. Laat je goed informeren en misschien nog wel belangrijker: weet wat je zelf draagt.

 

Ik twijfel!!!

 

Twijfel je of je outfit voldoet aan de Toxic eisen? Neem dan contact met ons op,

 

via whats app: 06 -  22 69 85 22,

of via mail: ronah-events@kpnmail.nl

 

om jouw outfit te laten beoordelen. Doe dit bij de geringste twijfel. Niets zo vervelend voor jou en de mensen in je omgeving als je op basis van je outfit niet toegelaten wordt.

 

 

 

PRIVACYVERKLARING

©Copyright WD - Toxic Fetishparty 2024.
All rights reserved.
Toxic-Fetishparty is een event van RonaH-Events