Hier vind je alle informatie m.b.t. de dresscode regels die gelden bij Toxic.


Toxic is een fetish dancefeest met een verplichte dresscode: Lak, Leer, Latex, Niets Meer, Niets Minder! De feestganger beseft dus [hopelijk] dat de dresscode een belangrijk onderdeel van het feest is. Niet voldoen aan de dresscode betekent géén toegang tot het feest!


Aangezien de fetish feesten in de erotische hoek zitten en geweldig sexy uitzien in je stoffen lingerie, riemenpakjes [al dan niet van leer] of een outfit van kettingen, betekent nog steeds dat je niet toegelaten wordt tot dit fetish feest. Je erotisch kleden is dus niet een garantie dat je voldoet aan de dresscode. Riemen en ketting pakjes mogen als accessoires gedragen worden bij je fetish outfit; lak, leer, latex.


Of je voldoet aan de dresscode bepaalt bij Toxic de Doorbitch. Zij beoordeelt of jouw outfit conform de richtlijnen van het feest is. Het passeren van de kaartcontrole zegt niets of de Doorbitch je toe gaat laten.


Wat sowieso buiten de Toxic dresscode valt is stoffen kleding;  wetlook, gaas, kant, stoffen lingerie, riemenpakjes, kettingpakjes, stoffen pikante jurkjes, combat kleding, burlesque, stoffen smoking, parenclub boxershorts e.d.

 

Mag een randje stof dan helemaal niet? Hou de stelregel aan dat je outfit 90% uit lak, leer of latex is, een randje kant mag best of netpanty’s | kousen.


Wat is wetlook??

Het is een glimmende synthetische stof en rekt enorm. Ook bekend als lycra of spandex. Wetlook is uitgesloten van de dresscode.


Wat is lak??

Lak kleding is een uiterst glimmende laag die op een stoffen kledingstuk zit. Je ziet de stof dus niet [zit aan de binnenkant op je huid] Nog een kenmerk van lak is dat het bijna niet rekt. [bij veel kracht op je lakoutfit scheurt de laklaag. De laklaag moet fris ogen en mag niet ingescheurd, krakkelig of brokkelig zijn.]

Wat is leer??

Leer is een bewerkt huid van een dier waardoor deze beschikt wordt om te verwerken tot bijvoorbeeld kleding. Echt leer is dus een natuur product. Daarnaast is imitatie leer toegestaan. Vaak wordt dit PU-leer genoemd. De essentiële voorwaarde is echter dat het “niet van echt te onderscheiden is”. Het moet het gevoel en uitstraling van hebben van echt leer.

Wat is latex??

Latex is een natuurlijke rubber [van de rubberboom], lijkt in niets op stof, is zeer elastisch en op de juiste manier behandeld glimt het enorm. Qua materiaal is het vergelijkbaar met de binnenband van je fiets. (Indien je voor het eerst, zonder glijmiddel, eenvoudig je glimmende catsuit aantrekt, dat ook nog eens overal perfect aansluitend op je huid zit… dan weet je welhaast zeker dat het géén latex is)

Wat is datex??

Datex is een rubberlaag [buitenkant] op stof [op je huid]. Het lijkt op latex, alleen glimt het veel minder. Voor mensen die het contact van latex op de huid niet prettig vind, is dit een alternatief.


Wat is neopreen??

Neopreen is een synthetisch rubber. Kort door de bocht ken je het waarschijnlijk van surf- of zwempak. Zo klinkt het natuurlijk niet spannend, maar ook hier zijn zeer sexy outfits van te maken.


Wat zijn veren creaties??

Veren komen natuurlijk van een vogel. Ongetwijfeld heb je imitatieveren. Tegenwoordig heb je veren in allerlei kleuren en grootte. Als je veren op stof draagt dan is het belangrijk dat de stof volledig bedekt wordt door veren. Veren mogen in alle combinaties met lak, leer of latex.

 

Richtlijnen body paint, body art, bondage art, riemenpakjes, ketting pakjes, topless outfits, schoenen.

De bovenstaande vormen zijn uitsluitend toegestaan in combinatie met een fetish outfit, [lak, leer, latex] waarbij geldt dat de borsten, van de dames, bedekt zijn, al dan niet met bodypaint, stickers of ketting. Bij body art dienen lijnen en mozaïeken van tape een artistieke creatie te creëren. Bij minimale outfits geldt de regel voor iedereen dat de edele delen volledig bedekt zijn. [hier zijn geen uitzonderingen in]. De enige regel m.b.t. schoenen is dat je ze aan moet en bij je outfit passen. Hiervoor geldt geen materiaal plicht.


Zijn er twijfelgevallen??

Tegenwoordig zijn er veel afgeleide stoffen van lak, leer en latex in omloop. Voorbeelden zijn allerlei kwaliteiten, bijvoorbeeld imitatieleer. [zie boven]. De afgeleide stoffen blijven onderdeel van discussie.


Het is aan de Doorbitch of de afgeleide stoffen in voldoende mate het fetish-karakter benadrukken.  Ons advies is, om zonder meer toegang tot Toxic te krijgen “draag alleen lak, leer, latex” in combinatie met riemenpakjes, ketting accessoires, veren, kousen, handschoenen van stof.

Besef dus heel goed dat als je zelf de randen van de dresscode opzoekt je een oordeel kunt krijgen dat je niet toegelaten wordt.


Advies:

Koop je outfit bij een gerenommeerde fetish winkel | webshop. Let op bij online shoppen en bij het lenen van kleding dat de materiaal keuze de juiste is. Laat je goed informeren en misschien nog wel belangrijker: weet wat je zelf draagt.


Ik twijfel!!!

Twijfel je of je outfit voldoet aan de Toxic eisen? Neem dan contact met ons op via email: ronah-events@kpnmail.nl om jouw outfit te laten beoordelen. Doe dit bij de geringste twijfel. Niets zo vervelend voor jou en de mensen in je omgeving als je op basis van je outfit niet toegelaten wordt.